Als vakmensen streven we continu naar kwaliteit. Dagelijks produceren we tienduizenden flesjes e-liquid op onze locatie in Oosterhout. Dit ambachtelijk proces wordt nauwkeurig uitgevoerd door vaklieden.

Onze productie begint bij het samenstellen van de basisvloeistof, ook wel base genoemd, die tot op de honderdste gram nauwkeurig wordt afgemeten en waarbij het nicotinegehalte van de e-liquid bij iedere batch uitgebreid wordt geanalyseerd. Het productieproces wordt met veel zorg door onze specialisten uitgevoerd. Van het mixen van de basis-ingrediënten tot het controleren van de uiteindelijke producten. En dat alles volgens de ISO 9001 norm.

Ambachtslieden & specialisten

Ons team bestaat naast ambachtslieden in de productie uit specialisten op het gebied van TPD, CLP en aanverwante wetgevingen. Zij zijn continu bezig met het up-to-date brengen van alle producten. Omdat wij werkzaam zijn in een relatief jonge branche, is de wetgeving nog onderhevig aan veranderingen. Wij hebben er dan ook voor gekozen het drukken van alle verpakkingen en etiketten onder te brengen bij Nederlandse drukkerijen; hierdoor kunnen wij snel schakelen als er aanpassingen gedaan moeten worden.

Als erkend leerbedrijf leiden we ook de vaklieden van de toekomst op. Op deze manier delen we onze kennis met leerlingen en verzekeren wij ons er van dat het vakmanschap bij de productie van de ambachtelijke e-liquids van Millers Juice gewaarborgd wordt.

Een eigen laboratorium

Hoogwaardige producten vragen om een goede controle. Om de hoge Nederlandse standaarden in onze producten te waarborgen beschikken wij over een eigen laboratorium. Hier worden dagelijks vele testen gedaan op de door ons geproduceerde e-liquids. Dit begint al bij de grondstoffen die wij, voor we ze verwerken, testen op hun puurheid. Na productie worden het nicotinegehalte en de emissie van onze e-liquids gecontroleerd om zo altijd de kwaliteit van de producten die onze klanten te kunnen waarborgen.

Ons laboratorium beschikt over de nieuwste apparatuur voor de best mogelijke kwaliteitscontrole. Volledige traceerbaarheid, in combinatie met het ISO 9001 certificaat, zorgt er voor dat wij continu werken aan het meest kwalitatieve product. Onder andere met GC-MS (Gas Chromatography – Mass Spectrometry) en HPLC (High Pressure Liquid Chromatography) kunnen wij tot in het grootste detail bekijken welke stoffen er in onze e-liquid zitten.

Emissie

Ook beschikken wij over een zogenoemde puffing-machine waarmee de uitstoot (emissie) van e-sigaretten getest kan worden. Het registreren van emissierapporten is verplicht in de Europese Unie en het bezitten van deze apparatuur is dan ook ideaal om binnenshuis te kunnen rapporteren, analyseren en registreren.

Naast onze laboratorium-werkzaamheden nemen wij deel aan diverse NEN, CEN en ISO-werkgroepen om de Europese en internationale standaarden te bepalen. Zo werken we samen met de CEN (European Committee for Standardization)-werkgroep om de registratie en testmethode van e-sigaretten en e-liquids te verbeteren. Bij de NEN-commissie werken we aan de algemene wetgeving en registratie.

Ons vakmanschap is een continu leerproces en binnen ons eigen laboratorium controleren we onze producten dan ook iedere dag opnieuw. Om alsmaar te verbeteren en scherp te blijven bij het voldoen aan onze eigen en de algemeen geldende standaarden.

Een eigen magazijn

Naast een grote productiehal beschikken we in Oosterhout tevens over een eigen distributiecentrum met ruime voorraad en snelle afhandeling. Vanuit dit magazijn leveren wij aan vele (groot)handelaren wereldwijd. Met behulp van een innovatieve combinatie van ‘pick-to-light’- en ‘pick-to-cart’-systemen verzamelen wij onze orders altijd snel en met volledige precisie en mede dankzij de nauwe samenwerking met internationale transporteurs garanderen wij korte levertijden.